Tips

5 LANGKAH JADI RIDER BERJAYA & BERGAYA


Bagaimana kita ingin menjadi seorang rider yang bergaya dan berjaya? Dalam post ini kami akan menerangkan bagaimana caranya korang untuk menjadi seorang rider yang bergaya dan berjaya.

IKUTI 5 LANGKAH DI BAWAH


1. KEMAS

Untuk memastikan korang jadi seorang rider yang bergaya dan berjaya ialah pakaian korang kena kemas.

2. PENJAGAAN DIRI

Selain daripada pakaian, apa yang perlu korang lakukan ialah penjagaan diri, penjagaan diri termasuk kebersihan peribadi, contohnya kebersihan muka dan sebagainya.

3. BERGAYA

Selepas pakaian dah kemas dan diri korang dah bersih barulah korang nampak bergaya, barulah korang rasa KONFINDEN nak melakukan sesuatu tugas tersebut.

4. RAJIN/MESRA PELANGGAN

Apabila ketiga-tiga langkah korang dah lakukan baru lah korang buat langkah seterusnya, dalam langkah keempat ini untuk memastikan korang jadi rider yang berjaya ialah korang kena RAJIN, SENYUM, PANTAS (Bergantung pada keadaan), MESRA PELANGGAN.

5. PERCAYA PADA REZEKI

Langkah yang kelima ini untuk memastikan korang jadi rider yang bergaya dan berjaya korang kena PERCAYA pada REZEKI dan korang jangan lupa BERDOA agar di permudahkan segala urusan. Lagi satu bila korang tengah hantar MAKANAN/PARCEL kat customer jangan lah korang hantar dalam keadaan yang marah dan mintak tips secara paksa daripada customer kerana itu akan buat customer taknak gunakan service korang lagi.


Itu adalah sedikit langkah untuk korang semua pratikkan apabila korang menjadi seorang RIDER 😉 langkah ini adalah pengalaman daripada salah seorang rider yang telah menulis post ini.

Semoga 5 langkah di atas tadi sebanyak sedikit memberikan manfaat kepada korang semua, jangan lupa klik button share sekiranya 5 langkah di atas itu bermanfaat.

Facebook Comments